Pohjustelin tätä lauantaita jo eilen, netistä etsiskelin ja puhelimellakin tiedustelin Vihreästä Vyyhdistä kahvin- tai suklaanruskeaa sukkalankaa. Tärppäsi. Sanon hetkeksi piutpaut Spektrumille ja palaan omaan värimaailmaani.
Haluan itsellenikin sukat... oranssit menivät äidille (kun olivat mulle just hiukan liian naftit), turkooseista taas tuli hitusen liian isot ja levähtivät vartin (kuvaus)käytön jälkeen vielä lisää. Onneksi vanhalta ystävältäni tuli tässä yksi päivä joku aikuisten ystäväkirja-kysely ja selvisi että hänen jalkansa on kokoa omaani isompi. Pesen sukat ja kysäisen, josko ne ystävälleni kelpaisivat.

Suvi-lankaa kuvaa täydellisesti mummuni yleisnimitys pehmoisille puuvillakankaille ja -langoille, pumpuli. Iholle hellävaraista (riippuen tietysti vähän värjäysaineista) ja pehmoista. Oikein unelmamateriaalia isoäidin aluspaitaan ja -housuihin. Ja hyvää harjoittelulankaa aloittelevalle neulojalle, hintansa puolesta.
Pitää laittaa ystävälleni vinkiksi "unisukat kauniisiin uniin".

Vihdoin perjantai-illan hämärinä hetkinä, Kovan lain ja Gunga Dinin aikoihin, pääsin aloittamaan jonkin aikaa suunnittelemani sukat.
Blogikissa olisi kaivannut vielä huomiota, ja sabotoi pehmeään kissamaiseen tyyliinsä neulomistani lepäilemällä ohjeen päällä.
86703.jpg

Lauantaiaamuna sitten Kirppiksen jälkeen kirjastoon lehtiä selailemaan. Tuoreimmat käsityölehdet olinkin jo käynyt läpi, Femina ja Sköna Hem olivat vuorossa. Feminassa oli noin sataviisikymmentä reseptiä joita voisi kokeilla. Ja kesäisiä mainoksia:
86705.jpg
Åhlénsin mainos vaikkei ihan heti arvaisi.

Unelmien kesämakuuhuone:
86706.jpg

Ja kotona odotti lupaava sukanalku Onlinen Linie 3 Supersocke:sta (75% villaa, 25% polyesteria) sekä seurankipeä kissa.
Pientä siivousta, kissanulkoilutusta, videolta  Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (MTV:n teatteri vuonna 1968), lätkää toisella silmällä (liian jännä = tasainen matsi...) ja sukkaa:
86704.jpg

Ei hullumpi päivä, tähän asti. Lätkässä voitti se joka lämi enemmän maaleja, ei siitä sen enempää. Saas nähdä miten käy myöhemmin illalla...